Som om  jag inte vore min egen bästa sjuksköterska så ska jag packa ihop mina grejer och dra till HPK. För att besöka en sjuksköterska. Okej, det är morgon och jag fethatar alla jävla mornar. Men lik förbannat,  vad fan ska jag där att göra?

Vad gör en sjuksköterska på ett sköterskebesök (och detta tror jag mig veta)

1) Lägger om sår. Jag har inga sår!

2) Tar kontroller. Men inte på hpk, de gillar inte blodtryck och puls. Temp kan jag ta hemma.

3) Tar blodprover. Men inte på hpk. De skickar mig med en felaktig remiss till lab. Sedan tar det fyra timmar att få svar på ickeakuta prover. Det är tid som jag under inga omständigheter tänker spendera på hpk!

4) Behandlar patienten enligt en uppsatt plan. Om jag inte skulle ta min morgonantibiotika så kan de ju lägga den på en sked och mata mig med den?!

Så med andra ord behöver jag inte träffa någon annan sjuksköterska än mig själv och min fru. Det blir inte så mycket skedmatande här, men det är trevligare än att ”följa den vita linjen och lägga journalen i korgen”. Jag vill sova nu. Jag är trött och kan inte äta och när jag inte äter fortsätter jag att sura.

Egentligen har jag två frågor. Jag behöver veta om jag ska fortsätta vara sjukskriven när den här veckan är slut och jag vill veta om jag måste ta det lugnt. Och så vill jag veta om jag möjligtvis kan få bada någon gång innan sommaren är slut.

Men nog om hpk. Det är som det är. Idag ska bli en utflyktsdag. Det ska bli jätteroligt. Vi ska till landet, utan närmare specifikation. Bara vara.

Annonser