Ytterligare en givande dag. Ytterligare en dag med läkarsvans. Fan vad jag hatar folk som inte kan hålla käften. Ibland är jag glad att det märks när jag inte gillar någon. Inte nog med att det arma våpet var tvungen att lägga sig i när jag satte nål på patient ”säg till när du inte står ut längre och du vill att hon ska sluta” (för egentligen handlar det inte om livräddande behandling utan om hur jävla kul det är för mig att orsaka smärta), utan sedan måste hon fråga helt sjukt basala grejer som verkligen borde ha ingått i utbildningen. Sannolikt har hon inte gått på sina föreläsningar utan läst själv hemma, sannolikt en bok med titeln ”läkarexamen för dumskallar, vem som helst kan, till och med DU”, eller någonting liknande. Ibland är jag så jävla trött på skiten. Så jävla trött på att känna mig som huvudpersonen i ”Dumskallarnas sammansvärjning”.  Misantrop, arg, bitter, förändringsobenägen och inte ett jävla dugg bättre än dumskallarna jag rackar ner på. Den underbara donnan från idag kommer att leka hos oss på akuten i tre månader. Kanske ska jag redan nu låna ut ”värt att veta om vätskebalans” (vätskebalans för dumma människor som bara vill ha en översikt), så jag slipper förklara självklarheter för henne igen? Jag är bitter och ser ner på alla (ALLA) som inte kan mer än jag, men har lika mycket eller mer utbildning. Jag vill inte vara den som alltid sitter på sin lilla trinda ponny och sträcker på sig för att kunna se ner på alla andra.

Vännen A säger att jag får ställa höga krav, L konstaterar att det måste vara en mardröm att jobba med mig. De kanske har rätt båda två. Jag missar sällan grejer och läkarna gillar att jobba med mig. Ja, inte de nya då. De är livrädda. Kanske skulle jag bara lära mig att le, ljuga och hålla masken. Inte med varje por avslöja vad jag anser om folk och deras yrkesutövande. Det skulle vara fina saker att kunna. Jag skulle gilla att acceptera halvtaskiga grejer och le lite mer. Jag såg Carolina Gynning på tv igår. Hon sa att hon var så ylig för att det var roligare så. Bara fokusera på utseendet och byta personlighet när man byter hårfärg. Jag kanske skulle färga håret och vara nöjd?

Nog med jobbgnäll. Snart har alla de nya läkarna gått sin första vecka. Med lite tur är de bättre den andra veckan. Ikväll blir det bio med dottern och L. Jag är treledig och egentligen leker livet. Varför hänga upp sig?

Annonser