Jag lagar förvisso inte mat. Jag står inte ut med att ha daglediga barn dag efter dag. Vad gäller städning vore jag en skam för kåren (hemmafruar alltså). Men jag kan ställa upp på sex. Om jag får en nanny, en köksa, en städerska och öhh… ditt kontokort. Vill du bli min sugar daddy? Okej att jag är äldre och tjänar lite mer, men gör det någon skillnad, egentligen? När jag övervägde vad jag skulle jobba med om jag inte var sjuksköterska så blev svaret pensionär. Det var ju inte så upplyftande. Några få års heltidsarbete ger ju inte så mycket i pensionskassan och jag vet inte riktigt om jag skulle få behålla barnomsorgen. Med andra ord är det bara att gå med strömmen och bli hemmafru. Med nanny och allt det andra.

Nog snackat om det. Jag har svårt att tänka mig tråkigare sätt att dö på än av hemmafruliv. Kontokort eller inte kontokort. Idag har jag i och för sig varit på introduktion till en datautbildning jag ska gå. Det fick klockorna att stanna. När de som höll i utbildningen inte lyckades starta sin power point-presentation tyckte jag att det satte ribban. Det är okej om klockorna stannar. Det är betald arbetstid och jag sitter stilla. Tittar på en sned bild av ett ickefunderande bildspel och väntar på att få gå hem. Det här gör vi om! Adrenalin kan man ju få andra dagar. Tyvärr missade jag den roliga onsdagen på akuten. Det har alltid varit min favoritdag. Den blir alltid bra! Alltid. Man har riktigt sjuka patienter, eller inga. Inga patienter innebär britsstädning och fika. Det är fint.

Imorgon är det torsdag och ibland är det också en bra dag. Sedan är jag ledig hela helgen. Jag ska inte vara arg. Bara le och vinka. Släppa chefens snack om att inte lägga oss i läkarangelägenheter, fokusera på kaffet och vara en snäll flicka.

Annonser