Jag avslutade min sista jobbnatt för året med att smälla i dörrar, slänga ner mina skitiga kaffekoppar i diskmaskinen, skvallra för chefen och svärande lämna akuten. Som vanligt med andra ord. Jag är inte på väg att bli en bitterfitta, jag har alltid varit det. Jag avskyr nya läkare, jag skyr dem som pesten. Dessutom kan man inte skälla ut dem efter noter, för alla har rätt att vara nya. Nog om det. Det är som det har varit och få saker kommer att ändra sig.Nu ska jag jobba administrativt imorgon och sedan är jag ledig. Fem dagar i streck. Varav flera i sällskap med min hustru. Vem kan klaga?

Snart är vårt hem färdigrenoverat. Jag är så erbarmligt jävla trött på hantverkare. Så trött på grejer, så trött på kaoset de för med sig. Så trött på mig själv som aldrig kan vila i en situation som inte är perfekt. Men snart så. Det kommer att bli fint och jag kommer att trivas. Alla golv är lagda, alla väggar är målade, alla badrum är kaklade och snart är det inrett. Perfa!

Och eftersom det är kaos och jag inte gillar kaos så gör jag ingenting. Finns det inte kaffe, så blir det inget kaffe! Nej, jag skojar, kaffe blir det. Däremot substitutionerar jag maten med godis och chips. L jobbar och jag ids inte. Jag vill inte se köket. Kaffet är illa nog. Pasta kan jag äta en annan dag. Idag blir det chillichips och pingvinstång och saft.

Annonser