Så kom dagen då syster Molly plockade ihop sina tillhörigheter, kramade chefen och sade hej då. Solen sken utanför portarna till det stora sjukhuset och hon var äntligen på väg…

Det är rätt tid på året för att börja om. Rätt tid att bryta upp. Rätt tid i livet, rätt i jobbet, bara rätt. Skickar man ett mail till mig så svarar ett vänligt meddelande att jag är tjänstledig. Jag kan komma tillbaka när jag vill, om jag får min peang tillbaka (L!).  Imorgon blir det nya kontoret, nya livet. Affärsresor och prestationsångest. Idag känns det så rätt.

Akuten var mitt drömjobb. Jag trodde aldrig att jag skulle få det. Trodde att jag var för ny, för dum, för obildad, okunnig. Men jag fick det och jag gjorde det. Jag levde i den drömmen, mardrömen, adrenalinet. Allt det vackra och allt det vidriga. Jag har älskat det och hatat det och älskat det igen.

Det har sagts stora och fina saker om mig idag. Om hur jag verkar på utsidan. Jag är stark och tålmodig, hetsar aldrig upp mig och kommer en vacker dag att bli en bra chef. Jag tänker att jag nog ska försöka tro dem.

Annonser